Μηχανή Αναζήτησης Βαρέα Επαγγελματικά
Τα Φθηνότερα Βενζινάδικα στην περιοχή σου
Στην Ευρώπη οι εταιρίες που ασχολούνται με την ηλεκτροκίνηση αυξάνονται διαρκώς, καταδεικνύοντας την ανάγκη για μια αλλαγή στο τρόπο κίνησης των οχημάτων, ιδιωτικών αλλά και επαγγελματικών.

Στην Ευρώπη οι εταιρίες που ασχολούνται με την ηλεκτροκίνηση αυξάνονται διαρκώς, καταδεικνύοντας την ανάγκη για μια αλλαγή στο τρόπο κίνησης των οχημάτων, ιδιωτικών αλλά και επαγγελματικών.

Η Ουγγαρία πρωτοπορεί στην Ηλεκτροκίνηση

3.552 Επισκέψεις στο άρθρο (5/9/2022)

Η ηλεκτροκίνηση των οχημάτων είναι το μέλλον της αυτοκίνησης και αναπτύσσεται με ραγδαίους ρυθμούς. Στην Ευρώπη οι εταιρίες που ασχολούνται με την ηλεκτροκίνηση αυξάνονται διαρκώς, καταδεικνύοντας την ανάγκη για μια αλλαγή στο τρόπο κίνησης των οχημάτων, ιδιωτικών αλλά και επαγγελματικών.

Η Ουγγαρία είναι μια απο τις χώρες που πρωτοπορούν και διαθέτουν ηχηρή εκπροσώπηση στο χώρο της ηλεκτροκίνησης. Είναι αρκετές οι ουγγρικές εταιρίες που ασχολούνται με την ηλεκτροκίνηση, όχι μόνο αναφορικά με τα ι.χ., αλλά και στα λεωφορεία, ασθενοφόρα, φορτηγά και άλλους τύπους οχημάτων. Στο παρόν άρθρο θα παρουσιαστούν τέσσερις από τις μεγαλύτερες ουγγρικές εταιρίες ηλεκτροκίνησης. Συγκεκριμένα παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε για τις εταιρίες Ikarus, Electromega, Grape solutions και Evopro. 

Εταιρία Ikarus

Η Ikarus είναι μια ουγγρική εταιρεία που σχεδιάζει και κατασκευάζει αξιόπιστα, άνετα, φιλικά προς το περιβάλλον και οικονομικά λεωφορεία που πληρούν τα ευρωπαϊκά ποιοτικά και τεχνικά πρότυπα. Ιδρύθηκε το 1895 και την τελευταία δεκαετία αλλάξε πλήρως το τρόπο λειτουργίας και σήμερα μπορεί να ειπωθεί πως είναι μια πρωτοπόρα εταιρία στην Ευρωπή στο τομέα της κατασκευής λεωφορείων καθώς παράγει και  πουλά περίπου 10 χιλιάδες λεωφορεία υψηλών προδιαγραφών κάθε χρόνο. Η εταιρία δηλώνει παρούσα περισσότερες από 50 χώρες παγκοσμίως. Το 2020 η Ikarus έχοντας ως γνώμονα τις νέες τάσεις και τα νέα δεδόμενα των αγορών δημιούργησε το πρώτο εξ΄ ολοκλήρου ηλεκτρικό αστικό λεωφορείο με ευρωπαϊκή άδεια, το οποίο σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε στην Ουγγαρία.

Εκτός από το ηλεκτρικά λεωφορεία η Ikarus δραστηριοποιείται και στην ανάπτυξη και κατασκευή και ιατρικών λεωφορείων. Τα συγκεκριμένα λεωφορεία λειτουργούν ως «κινητά ιατρεία» καθώς λόγω του σχεδιασμού του, μπορούν σε αυτό μπορούν να εκτελεστούν ποικίλες ιατρικές υπηρέσιες. Ενώ μπορεί να προσαρμοστεί με ευελιξία σε μόνιμες η ad hoc ανάγκες περίθαλψης.

Φόρτιση και αποθήκευση ενέργειας
Η Ikarus παρέχει δημόσιους και ιδιωτικούς ηλεκτρικούς φορτιστές για όλα οχήματα.  Το Σύστημα αποθήκευσης ενέργειας βασισμένο σε μπαταρίες λιθίου υψηλής χωρητικότητας. Το σύστημα φορτίζεται μόνιμα από το ηλεκτρικό δίκτυο ή οποιαδήποτε άλλη πηγή ενέργειας όπως ηλιακά συστήματα ή γεννήτριες αερίου. Η φορτωμένη ενέργεια εκφορτίζεται σε φορτιστές EV υψηλής χωρητικότητας σύμφωνα με τις ανάγκες του πελάτη.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Είναι αρκετές οι ουγγρικές εταιρίες που ασχολούνται με την ηλεκτροκίνηση, όχι μόνο αναφορικά με τα ι.χ., αλλά και στα λεωφορεία, ασθενοφόρα, φορτηγά και άλλους τύπους οχημάτων.

Εταιρία Electromega

H Electromega αναπτύσσει και συναρμολογεί 100% ηλεκτρικά απορριμματοφόρα οχήματα και φορτηγά μεταφορών. Η εταιρεία καινοτομεί καθώς έχει κατασκευάσει ένα μοναδικό ηλεκτρικό σύστημα κίνησης που μετατρέπει τα συμβατικά φορτηγά σε ηλεκτροκίνητα,  ταυτόχρονα χρησιμοποιεί το δικό της λογισμικό για τον έλεγχο του συστήματος κίνησης. Tο καινοτόμο ηλεκτρικό σύστημα κίνησης της Electromega αναπτύχθηκε από εξειδικευμένους μηχανικούς σε συνεργασία με τo Ουγγρικό Πολυτεχνείο του Debrecen, ενώ η εταιρεία βραβεύτηκε τον Οκτώβριο 2017 από το Υπουργείο Οικονομίας της Ουγγαρίας.

Τα απορριμματοφόρα οχήματα της Electromega με μία μόνο φόρτιση, τα φορτηγά μπορούν να εκτελέσουν δύο πλήρεις κύκλους συλλογής και εκφόρτωσης, που συνήθως αντιπροσωπεύει τουλάχιστον 8 ώρες συνολικού χρόνου εργασίας.

Ενώ τα φορτηγά μεταφορών Logistics με χωρητικότητα 40 τόνων, με μία μόνο φόρτιση, μπορούν να εκτελέσουν απο 16 έως 24 φορτώσεις-εκφορτώσεις για τουλάχιστον 16 ώρες συνολικού χρόνου εργασίας.

Τα 100% ηλεκτρικά απορριμματοφόρα οχήματα και φορτηγά της Electromega συμμορφώνονται στις νέες απαιτήσεις της Ε.Ε. και είναι η ιδανική πράσινη λύση για κάθε επιχείρηση, πόλη και δήμο και είναι άμεσα διαθέσιμα. Η Electromega έχει παρουσία με τα ηλεκτρικά απορριμματοφόρα οχήματα της, σε 24 πόλεις στην Ουγγαρία, Γερμανία, Πολωνία, Σλοβακία και Ρουμανία.

Ο στόχος της Electromega είναι η ανάπτυξη συνεργασιών με Ελληνικές εταιρείες για την εισαγωγή και αντιπροσώπευση των οχημάτων τους στην Ελλάδα.


Η ηλεκτροκίνηση των οχημάτων είναι το μέλλον της αυτοκίνησης και αναπτύσσεται με ραγδαίους ρυθμούς.

Εταιρία Grape Solutions

Η Grape Solutions είναι μια δυναμική Ουγγρική ICT εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού που προσφέρει προσαρμοσμένες εφαρμογές σχετικές με Ηλεκτροκίνηση, Smart City, IoT,  Robotics Automation και Χρηματοοικονομικά Report. Στον τομέα της Ηλεκτροκίνησης η Grape Solutions έχει δημιουργήσει ένα μοναδικό mobile application για τους σταθμούς φόρτισης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και τον εντοπισμό τους στο χάρτη, την αυτόματη on line πληρωμή και την αυτόματη έκδοση του παραστατικού. Είναι μια εφαρμογή που διευκολύνει τόσο τους οδηγούς ,όσο και τις εταιρείες που παρέχουν τους φορτιστές καθώς έτσι έχουν ένα αυτόματο σύστημα πληρωμών που εκδίδει παραστατικά και δημιουργεί μια βάση πελατών και δεδομένων. Η συγκεκριμένη εφαρμογή χρησιμοποιείται από τη Νο1 Ουγγρική εταιρεία ηλεκτρικών φορτιστών οχημάτων με 4,8 εκατ. πελάτες.
 Στις Smart City εφαρμογές ειδικεύεται σε εφαρμογές που αφορούν Δημόσιες υπηρεσίες δήμων.
 
Επιπρόσθετα, αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες, έχει αναπτύξει  την Grape General IoT Platform μέσω της οποίας εξασφαλίζει την ενσωμάτωση διαφορετικών συσκευών IoT σε ένα οποιοδήποτε σύστημα, παρέχοντας: εγγραφή & αναγνώριση των συσκευών IoT, αμφίδρομη επικοινωνία των συσκευών με την πλατφόρμα, δημιουργία κανόνων, αποστολή ειδοποιήσεων , εμφάνιση συσκευών στο χάρτη και τηλεχειριστήριο συσκευών.
 
Τέλος, σχεδιάζει πλατφόρμες που προσφέρουν αναλυτικά Χρηματοοικονομικά Reports (Digital acquisition Reporting), εφαρμογές με Robotic Process Automation (RPA) για να ψηφιοποιήσει και να αυτοματοποιήσει επιχειρηματικές διαδικασίες στην Εξυπηρέτηση πελατών, στην Ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη,  στα Χρηματοοικονομικά και στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, με τη χρήση λογισμικού μηχανικής εκμάθησης και τεχνητής νοημοσύνης.
 
Ο στόχος της Grape Solutions είναι η ανάπτυξη συνεργασιών με Ελληνικές εταιρείες ICT για διανομή των εφαρμογών τους και την εισαγωγή τους στην Ελλάδα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Ακολουθήστε το PRO.Autotriti στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις