Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Isuzu: 100 έτη ιστορίας

19.401 Επισκέψεις στο άρθρο (13/4/2016)

Το 2016 αποτελεί μια ιδιαίτερα σημαντική χρονιά – ορόσημο για την ιαπωνική εταιρεία Isuzu καθώς φέτος συμπληρώνονται 100 έτη από την έναρξη του σχεδιασμού και της παραγωγής οχημάτων της, πίσω στο μακρινό 1916. Από το μακρινό «Wolseley A-9» του 1922 έως την τελευταία γενιά του επιβλητικού D-Max έχει… κυλίσει πολύ νερό στον ποταμό Isuzu της περιοχής Ise στην Ιαπωνία, από τον οποίο δανείστηκε και την ονομασία της η εταιρεία λίγα χρόνια μετά την ίδρυση της. Στις σελίδες που ακολουθούν, ακολουθούμε το ρεύμα του ποταμού και την εξέλιξη της εταιρείας έως και την σύγχρονη εποχή…

Η Isuzu ειδικεύεται στην κατασκευή και εμπορία ελαφρών και βαρέων επαγγελματικών οχημάτων όλων των τύπων σε παγκόσμιο επίπεδο ενώ παράλληλα, συγκαταλέγεται μεταξύ των πρωτοπόρων στην κατασκευή πετρελαιοκινητήρων διεθνώς.
Χαρακτηριστικό είναι εξάλλου το γεγονός ότι η ιαπωνική εταιρεία είναι η 1η σε πωλήσεις παγκοσμίως στους κινητήρες diesel για επαγγελματικά οχήματα.
Η ετήσια παραγωγή της υπερβαίνει τα 1.000.000 μηχανικά σύνολα και η γκάμα που προσφέρει περιλαμβάνει επιλογές με χωρητικότητα από 1.000 – 24.000 κυβικά εκατοστά!
Τα προϊόντα της Isuzu διατίθενται σε περισσότερες από 110 χώρες ενώ διαθέτει 6 υπερσύγχρονα Κέντρα Έρευνας & Εξέλιξης σε διάφορες ηπείρους του πλανήτη.
Η φιλοσοφία της Isuzu βασίζεται στους εξής απλούς, αλλά ιδιαίτερα σημαντικούς άξονες:
- Πρωτοπορία στην εξέλιξη κινητήρων diesel
- ¶ριστη ποιότητα κατασκευής
- Μέγιστη διάρκεια ζωής
- Ανάπτυξη πρωτοπόρων τεχνολογιών με ευαισθησία προς το περιβάλλον
- Δημιουργία προϊόντων με εξαιρετική απόδοση κάτω από όλες τις συνθήκες
Στην ελληνική αγορά, η Isuzu αντιπροσωπεύεται από την Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ που ιδρύθηκε το 1922 στη Θεσσαλονίκη. Κατασκευάζοντας, διασκευάζοντας, διανέμοντας και υποστηρίζοντας μεγάλο εύρος προϊόντων στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας όπως φορτηγά, λεωφορεία, γεννήτριες, κινητήρες diesel, εξωλέμβιες μηχανές, αγροτικά, χωματουργικά και βιομηχανικά μηχανήματα καθώς και μπαταρίες αλλά και λιπαντικά, η εταιρεία διατηρεί ηγετική θέση στην ελληνική αγορά στους τομείς δραστηριότητας της.