Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Ξεκίνησαν οι δοκιμές του νέας γενιάς Volvo FH σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, αγνώστων -προς το παρόν- τεχνικών στοιχείων.

Το βάρος συρμού του πλήρως ηλεκτρικού Volvo FH φτάνει έως και τους 60 τόνους.

Η διαδρομή βρίσκεται μεταξύ των πόλεων του Γκέτεμποργκ και του Γιένσεπινγκ στη Σουηδία, η οποία απόσταση είναι 150 χιλιόμετρα.

Η φόρτιση θα γίνει στο DHL στο Γιένσεπινγκ και στο Volvo Truck Center στο Γκέτεμποργκ.

Υπό εξέλιξη το νέο ηλεκτρικό Volvo FH!

10.514 Επισκέψεις στο άρθρο (2/3/2021)

Η DHL Freight και η Volvo Trucks ενώνουν τις δυνάμεις τους για να επιταχύνουν την μετάβαση σε οδικές μεταφορές χωρίς τη χρήση ορυκτών καυσίμων σε μεγάλες αποστάσεις.

Η DHL Freight και η Volvo Trucks συνεργάζονται για να επιταχύνουν την εισαγωγή βαρέων ηλεκτρικών φορτηγών που θα χρησιμοποιηθούν για περιφερειακές μεταφορές μεγάλων αποστάσεων στην Ευρώπη. Η συνδυασμένη προσπάθεια σηματοδοτεί ένα άλλο σημαντικό βήμα προς τις ουδέτερες κλιματικά λύσεις μεταφορών, καθώς μέχρι στιγμής, η κύρια χρήση ηλεκτρικών φορτηγών ήταν για μικρότερες αποστάσεις εντός πόλεων και αστικών περιοχών.
Το έργο DHL-Volvo θα ξεκινήσει το πρώτο τρίμηνο του 2021 και αποτελεί μέρος του REEL, μιας πρωτοβουλίας που διοικείται από τον οργανισμό καινοτομίας της Σουηδίας «Vinnova», για την προώθηση της μετάβασης σε ένα εξηλεκτρισμένο σύστημα εμπορευματικών μεταφορών. Η συγκεκριμένη συνεργασία περιλαμβάνει τις πρώτες πιλοτικές δοκιμές ενός πλήρως ηλεκτρικού φορτηγού Volvo FH με μεικτά συνδυαστικά βάρη έως 60 τόνους.
Ήδη από τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους, το φορτηγό λειτουργεί μεταξύ δύο τερματικών σταθμών εφοδιαστικής DHL στη Σουηδία, σε απόσταση περίπου 150 χλμ. Κατά τη διάρκεια της δοκιμής, η Volvo και η DHL θα αποκτήσουν σημαντική εμπειρία και πληροφορίες σχετικά με τη ρύθμιση και τη λειτουργία κατάλληλης υποδομής φόρτισης. Οι συλλεγόμενες πληροφορίες θα βοηθήσουν στη βελτιστοποίηση της σωστής ισορροπίας μεταξύ της απόστασης λειτουργίας, του βάρους φορτίου και των σημείων φόρτισης στις καθημερινές οδικές εμπορευματικές μεταφορές.
«Στόχος μας είναι να μηδενίσουμε όλες τις εκπομπές που σχετίζονται με την εφοδιαστική. Έχουν ήδη επιτευχθεί σημαντικά ορόσημα για την επίτευξη αυτού: σε σύγκριση με το 2007, η απόδοση CO2 του Ομίλου μας έχει βελτιωθεί κατά 35%. Ωστόσο, χρειαζόμαστε καινοτόμες τεχνολογικές λύσεις και ισχυρές συνεργασίες σε αυτό το ταξίδι. Είμαι βέβαιος ότι η ισχυρή συνεργασία μας με τη Volvo Trucks, μία από τις μεγαλύτερες μάρκες φορτηγών στον κόσμο, θα μας υποστηρίξει στην επίτευξη των φιλόδοξων περιβαλλοντικών μας στόχων στον τομέα των οδικών εμπορευματικών μεταφορών», λέει ο Uwe Brinks, Διευθύνων Σύμβουλος της DHL Freight.
«Η επιχείρηση των μεταφορών αλλάζει ταχύτατα και το να είναι βιώσιμη είναι ένα όλο και σημαντικότερο επιχειρηματικό πλεονέκτημα για πολλούς από τους πελάτες μας. Προσφέρουμε αποτελεσματικές λύσεις μεταφοράς που βοηθούν στη γρήγορη μετάβαση σε καύσιμα χωρίς ορυκτά όπως ο ηλεκτρισμός. Έχουμε μακροχρόνια σχέση με την DHL. Η ευρεία και παγκόσμια εμπειρογνωμοσύνη τους στον τομέα της εφοδιαστικής μας επιτρέπει να μελετήσουμε τις συνθήκες για να προχωρήσουμε με αυτήν την αλλαγή τεχνολογίας, προσαρμόζοντάς την στις ανάγκες των πελατών και στον τύπο της μεταφοράς τους», λέει με τη σειρά του ο Roger Alm, Πρόεδρος της Volvo Trucks.
Υπενθυμίζεται, πως ήδη τα ηλεκτρικά φορτηγά Volvo FL και Volvo FE για αστικές διανομές βρίσκονται σε σειριακή παραγωγή. Η DHL Supply Chain έβαλε πρόσφατα σε λειτουργία ένα νέο ηλεκτρικό Volvo FL στο Λονδίνο, παρουσιάζοντας έτσι το πρώτο ειδικά κατασκευασμένο πλήρως ηλεκτρικό φορτηγό Volvo για αστικές διανομές στο Ηνωμένο Βασίλειο. Επιπλέον, στο τέλος του περασμένου έτους, η Volvo Trucks στη Βόρεια Αμερική ξεκίνησε τις πωλήσεις του VNR Electric και φέτος θα σηματοδοτήσει την έναρξη των πωλήσεων στην Ευρώπη της γκάμας ηλεκτρικών προϊόντων βαρέως τύπου. «Η δέσμευσή μας είναι ότι ολόκληρη η γκάμα πωλήσεων φορτηγών θα είναι χωρίς ορυκτά το αργότερο έως το 2040», καταλήγει ο Roger Alm.