Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

12 νέα Pick-Up

39.293 Επισκέψεις στο άρθρο (27/7/2015)

Η κατηγορία των Pick-Up παρουσιάζει μεγάλη «άνθηση» πωλήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο τα τελευταία χρόνια και αυτή είναι μια τάση που αναμένεται να συνεχιστεί επί μακρόν σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των διεθνών αυτοκινητοβιομηχανιών. Αυτός είναι εξάλλου και ο λόγος που πολλές από αυτές αναμένεται να λανσάρουν τέτοιου είδους οχήματα μέχρι το τέλος της τρέχουσας 10ετίας.

Στη χώρα μας, τα μοντέλα της κατηγορίας των ελαφρών ημιφορτηγών ή αλλιώς Pick-Up όπως είναι πιο γνωστά, έχουν καταφέρει να κυριαρχήσουν στις πωλήσεις της τελευταίας 20ετίας στη αγορά ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων. 

Δεδομένης της ιδιαιτερότητας της ελληνικής… χερσονήσου όπου οι έντονοι ορεινοί όγκοι καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, οι γεωργικές και κτηνοτροφικές ασχολίες απαιτούσαν ανέκαθεν οχήματα τα οποία θα είναι σε θέση να κινηθούν άνετα και σε δύσβατες, εκτός δρόμου διαδρομές. 

Παράλληλα όμως, τα εν λόγω οχήματα δεν προορίζονται μόνο για χρήσεις με –αυστηρά- επαγγελματικό προσανατολισμό καθώς, σε παγκόσμιο επίπεδο προτιμώνται από ολοένα και περισσότερους για την κάλυψη αναγκών που αφορούν στον ελεύθερο χρόνο τους. 

Η μεταφορά εξοπλισμού για την κάλυψη δραστηριοτήτων όπως τα θαλάσσια sports (jet – ski, kite & wind surfing, καταδύσεις κ.ά.) προϋποθέτουν τη δυνατότητα μεταφοράς και εξοπλισμού μεγάλου όγκου ή βάρους από ένα όχημα, καθώς επίσης και αρκετών επιβατών. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για δραστηριότητες εκτός της πόλης που αφορούν σε εξορμήσεις στο βουνό ή την ύπαιθρο γενικότερα (κυνήγι, ψάρεμα κ.ά.). 

Όλα τα παραπάνω συνηγορούν στην ανάγκη για οχήματα που μπορούν να μεταφέρουν φορτίο και επιβάτες με την ίδια άνεση τόσο στην άσφαλτο όσο και εκτός αυτής. 

Από την στιγμή που οι διεθνείς αυτοκινητοβιομηχανίας κατάφεραν να συνδυάσουν την εξαιρετική αξιοπιστία και την ακαμψία των πλαισίων «τύπου σκάλας» με ένα πιο «εκλεπτυσμένο» εσωτερικό διάκοσμο που προσφέρει ανέσεις εφάμιλλες ενός επιβατικού οχήματος, εκδόσεις των Pick-Up όπως τα διπλοκάμπινα μοντέλα γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλείς σε αγοραστές που μέχρι πρότινος θα επέλεγαν την αγορά κάποιου π.χ. SUV, οχήματος. 

Με βάση όλα τα παραπάνω, οι διεθνείς αναλύσεις της παγκόσμιας αγοράς αναφέρουν πως η πορεία των πωλήσεων των Pick-Up αναμένεται να αυξηθεί –και να παραμείνει υψηλή- μέσα στα επόμενα έτη, γεγονός που ωθεί ολοένα και περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες σε σκέψεις για προσθήκες και Pick-Up μοντέλων στη γκάμα τους. 

Παράλληλα όμως, εταιρείες που κυριαρχούν στη συγκεκριμένη αγορά επί σειρά 10ετιών όπως οι Nissan, Toyota, Ford, Isuzu, Mitsubushi κ.ά., αναβαθμίζουν πλήρως τους εκπροσώπους τους και προσφέρουν ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα άνεσης και ασφάλειας σε συνδυασμό με πιο αποδοτικούς και με χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου, κινητήρες. 

Στις σελίδες που ακολουθούν, συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε ορισμένα από τα σημαντικότερα μοντέλα Pick-Up που έχουν ήδη ή αναμένεται να παρουσιαστούν σε παγκόσμια επίπεδο, τα οποία φυσικά περιμένουμε στο προσεχές μέλλον και στην ελληνική αγορά.