Μηχανή Αναζήτησης Βαρέα Επαγγελματικά
Τα Φθηνότερα Βενζινάδικα στην περιοχή σου

Τα νέα FUSO eCanter παραταγμένα έξω από το κέντρο logistics «Oslo City Hub» της DB Schenker.

Logistics με ηλεκτρικά FUSO eCanter

2.372 Επισκέψεις στο άρθρο (11/5/2021)

Ο μεγαλύτερος Eυρωπαίος πελάτης της Daimler Trucks για το FUSO eCanter, η εταιρεία logistics, DB Schenker, τοποθέτησε μία ακόμα παραγγελία, με το ελαφρύ ηλεκτρικό φορτηγό να έχει πουλήσει παγκοσμίως περισσότερες από 200 μονάδες.

Mεγάλη Digital Έκθεση Αυτοκινήτου!
Kαίνε τα μισά!
Βρες λύσεις στην ακρίβεια. Με 1 κλίκ >>

Μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες logistics της Ευρώπης, η DB Schenker, προσέθεσε στον στόλο που διαθέτει στο Όσλο της Νορβηγίας, οκτώ μονάδες του ηλεκτροκίνητου eCanter της FUSO, η οποία υπενθυμίζεται πως ανήκει στην Daimler Trucks. Με αυτό τον τρόπο, οι δύο εταιρείες επεκτείνουν τη συνεργασία τους, ενώ αξίζει να αναφερθεί, πως πλέον συνολικά 41 ηλεκτρικά Canter της DB Schenker πραγματοποιούν δρομολόγια σε ένδεκα χώρες της Γηραιάς Ηπείρου, γεγονός που καθιστά τον εν λόγω στόλο μηδενικών ρύπων τον μεγαλύτερο της Ευρώπης.
 
Σημειώνεται πως η DB Schenker εγκαινίασε το 2019 το κέντρο logistics «Oslo City Hub», σε έναν χώρο έκτασης 500 m². Θεωρείται ένας ολοκληρωμένος κόμβος από όπου διανέμονται όλα τα αγαθά στο κέντρο της πόλης, χρησιμοποιώντας αποκλειστικά ηλεκτρικά οχήματα και ηλεκτρονικά ποδήλατα. Αυτό σημαίνει ότι η DB Schenker μειώνει τις εκπομπές CO2 για τη διανομή αγαθών εντός της πόλης κατά 100%. Λειτουργώντας περίπου 40 ηλεκτρικά οχήματα στο Όσλο, η εταιρεία μπορεί να πραγματοποιήσει ημερησίως 800 τοπικές παραδόσεις χωρίς εκπομπές. Μάλιστα, σε διεθνές επίπεδο, η DB Schenker έθεσε ως στόχο τη μείωση των ειδικών εκπομπών θερμοκηπίου κατά 40% έως το 2030 σε σύγκριση με το 2006.
 
Αξίζει να αναφερθεί, πως μέχρι στιγμής περισσότερα από 200 FUSO eCanter κυκλοφορούν στους δρόμους του κόσμου. Υπενθυμίζεται, πως το eCanter της Daimler Truck είναι το πρώτο ελαφρύ ηλεκτρικό φορτηγό της αυτοκινητοβιομηχανίας, καθώς παράγεται ήδη από το 2017. Από τότε έχει παραδοθεί σε πελάτες τόσο από την Ευρώπη, όσο και από την Ιαπωνία και τις ΗΠΑ, ενώ υπολογίζεται πως τα 200 αυτά οχήματα έχουν διανύσει έως τώρα περί τα 3 εκατομμύρια χιλιόμετρα, μια απόσταση που ισοδυναμεί με 75 φορές τον γύρο της Γης.
 
Σε ό,τι αφορά στην DB Schenker, αυτή μετρά ήδη πάνω από 140 χρόνια ζωής και με βάση τα στοιχεία του 2019, απασχολεί περισσότερους από 76.900 εργαζομένους σε περίπου 2.100 τοποθεσίες σε 130 χώρες του πλανήτη. Εμφάνισε τζίρο 17 δισ. ευρώ, ενώ το μεγαλύτερό της παράρτημα, αυτό της Γερμανίας με τζίρο 4,1 δισ. ευρώ, αποτελεί τη μεγαλύτερη εταιρεία logistics της χώρας. Υπολογίζεται, πως αυτή τη στιγμή στους δρόμους της Ευρώπης κυκλοφορούν περισσότερα από 45.000 οχήματα της DB Schenker.