Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Όλα τα μελλοντικά επαγγελματικά: Σαρωτικές αλλαγές σε όλα τα επίπεδα

11.283 Επισκέψεις στο άρθρο (9/9/2013)

Το 2013 θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως έτος – ορόσημο για την αγορά τόσο των ελαφρών όσο και των βαρέων επαγγελματικών οχημάτων. Πολλές και σημαντικές οι αλλαγές που παρατηρούνται σε όλα τα επίπεδα, έχουν ως αποτέλεσμα –μεταξύ άλλων- την παρουσίαση δεκάδων νέων οχημάτων από την πλειοψηφία των κατασκευαστών σε όλες τις κατηγορίες.

Ηχρηματοπιστωτική κρίση που συνεχίζει να μαστίζει όχι μόνο την χώρα μας αλλά και πολλές ακόμα οικονομίες μεταξύ των χωρών – μελών της ΕΕ, έχει ως αποτέλεσμα την μεταβολή σημαντικών δεδομένων ως προς τον ρόλο και τον όγκο των χερσαίων οδικών μεταφορών γενικότερα. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η κατηγορία των ελαφρών επαγγελματικών πόλης όπου ανήκουν οχήματα π.χ. της κατηγορίας των Vanette, αυξάνουν σημαντικά το μερίδιο αγοράς του και αυτή είναι μια τάση που ειδικοί αναλυτές υπολογίζουν πως θα συνεχιστεί για μια –τουλάχιστον- πενταετία. 
Παράλληλα όμως, συνεχείς αλλαγές παρατηρούνται και στον όγκο των μεταφορών γενικότερα με τις χερσαίες οδικές εμπορευματικές μεταφορές να κερδίζουν συνεχώς έδαφος χάρη στην ευελιξία τους και τις δυνατότητες που προσφέρουν έναντι του σιδηρόδρομου ή των πλοίων. Σε κάθε περίπτωση, οι διεθνείς κατασκευαστές επαγγελματικών οχημάτων, επιδεικνύουν για μια ακόμη φορά εξαιρετικά… αντανακλαστικά και ήδη προσπαθούν να πλασαριστούν σε νέες κατηγορίες όπου δεν είχαν στο παρελθόν κάποιον εκπρόσωπο (π.χ. η Mercedes-Benz στα Vanette με το νέο Citan) ή να ανανεώσουν την υπάρχουσα γκάμα τους προκειμένου να διατηρηθούν ανταγωνιστικοί στην νέα εποχή που ανατέλλει. 
Όλα τα παραπάνω έχουν ως αποτέλεσμα την ύπαρξη πολλών νέων επαγγελματικών οχημάτων σε όλες τις κατηγορίες. 
Σε ότι αφορά στα ελαφρά, χωρίς να θεωρείται δεδομένο ότι θα λανσαριστούν όλα και στην ελληνική αγορά, συνολικά 14 νέα μοντέλα είναι έτοιμα να ξεκινήσουν την εμπορική τους πορεία στις διάφορες αγορές της ΕΕ το αργότερο μέχρι το 2015 (βλέπε το νέο VW Transporter T6). Επιπρόσθετα όμως, η έναρξη ισχύος του νέου Κοινοτικού Πρωτοκόλλου Euro6 αναφορικά με τις εκπομπές ρύπων των βαρέων επαγγελματικών οχημάτων από 1/1/2014, έχει υποχρεώσει τους κατασκευαστές, να μεταβάλλουν άρδην το σύνολο των εκπροσώπων της γκάμας τους σε όλες τις υποκατηγορίες καθώς, εκτός των άλλων, οι νέοι κινητήρες που καλύπτουν τις εν λόγω προδιαγραφές, επιφέρουν σημαντικές αλλαγές και στη δομή του οχήματος, δεδομένου του αυξημένου βάρους τους. 
Στις σελίδες που ακολουθούν, συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε τις σημαντικότερες νέες αφίξεις επαγγελματικών οχημάτων που αναμένουμε έως και το 2014.