Μηχανή Αναζήτησης Βαρέα Επαγγελματικά
Ανακαλύψτε τους τρόπους με τους οποίους το leasing επαγγελματικού οχήματος μπορεί να… απογειώσει την αποδοτικότητα της επιχείρησης σας.
7 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Ανακαλύψτε τους τρόπους με τους οποίους το leasing επαγγελματικού οχήματος μπορεί να… απογειώσει την αποδοτικότητα της επιχείρησης σας.

Οδηγός: Leasing Επαγγελματικών Οχημάτων

9.310 Επισκέψεις στο άρθρο (16/2/2022)

Ανακαλύψτε τους λόγους που καθιστούν το leasing μια από τις πιο αναπτυσσόμενες και άκρως αποδοτικές τάσεις/λύσεις για την απόκτηση ενός νέου επαγγελματικού οχήματος (όλων των τύπων/κατηγοριών).

Τα επαγγελματικά οχήματα συγκαταλέγονται χωρίς αμφιβολία μεταξύ των πιο σημαντικών και… επιδραστικών «εργαλείων» στην εύρυθμη λειτουργία μιας επιχείρησης και είναι σαφές πως συνδέονται άρρηκτα με την βέλτιστη αποδοτικότητα που αυτή διατηρεί.

Μέσω της μακροχρόνιας μίσθωσης (leasing) είναι διαθέσιμα και στην πλειοψηφία τους τα νέα –ηλεκτρικά- επαγγελματικά οχήματα που διατίθενται στην ελληνική αγορά.

Μέσω της μακροχρόνιας μίσθωσης (leasing) είναι διαθέσιμα και στην πλειοψηφία τους τα νέα –ηλεκτρικά- επαγγελματικά οχήματα που διατίθενται στην ελληνική αγορά.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 
Από την άλλη, το κόστος αγοράς, χρήσης, συντήρησης και επισκευής ενός επαγγελματικού οχήματος, δηλαδή το Συνολικό Κόστος Ιδιοκτησίας του (Total Cost of Ownership), αποτελεί ένα μεγάλο… αγκάθι στο λειτουργικό κόστος μιας επιχείρησης ενώ, δεν είναι εύκολο να υπολογιστεί εξ αρχής και με σαφήνεια το πόσο αυτό θα επηρεάσει τα οικονομικά μιας επιχείρησης, ειδικά στην περίπτωση που προκύψουν αναπάντεχες εξελίξεις όπως μια σοβαρή βλάβη που θα ακινητοποιήσει το όχημα επί μακρόν.

«Volkswagen Lease Pro» για το νέο Caddy
 
Παράλληλα, δεν πρέπει να παραβλέπουμε πως τόσο το μεμονωμένο επαγγελματικό όχημα ενός επιτηδευματία όσο και ο εταιρικός στόλος οχημάτων μιας επιχείρησης, αποτελούν μια πρώτης τάξεως «βιτρίνα» που υποδηλώνει από την πρώτη στιγμή το επίπεδο των υπηρεσιών  που μπορεί να προσφέρει στους πελάτες της, δεδομένου ότι αντικατοπτρίζουν και το επίπεδο του υλικοτεχνικού εξοπλισμού που χρησιμοποιείται για αυτόν τον σκοπό.

Ωστόσο, παρά το γεγονός για όσους επιθυμούν να αποκτήσουν ένα νέο επαγγελματικό όχημα, υπάρχουν αυτήν τη στιγμή διαθέσιμα στην αγορά πολλαπλά, άκρως ευέλικτα και δελεαστικά προγράμματα χρηματοδότης, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν μεγάλη διάρκεια αποπληρωμής, άτοκες δόσεις ή και μηδενική προκαταβολή, χωρίς να συμπεριλαμβάνουμε επιπλέον οφέλη όπως π.χ. εκπτώσεις σε συντήρηση κ.ά., μια πρακτική που κερδίζει συνεχώς έδαφος τα τελευταία χρόνια, είναι το Leasing, δηλαδή η μακροχρόνια μίσθωση. Μάλιστα αξίζει να σημειώσουμε πως κατά την πρόσφατη περίοδο της καραντίνας λόγω του κορωνοϊού, το ποσοστό των νέων ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων που αποκτήθηκαν μέσω leasing, εκτινάχθηκε!
 

 
Ποια είναι όμως τα στοιχεία που καθιστούν το leasing ως μια ιδιαίτερα συμφέρουσα επιλογή;
 

Τι είναι το Leasing και γιατί συμφέρει τόσο πολύ;

 
Η Μακροχρόνια μίσθωση επαγγελματικού οχήματος (Leasing) είναι μια έξυπνη και συμφέρουσα λύση, τόσο για επιχειρήσεις όλων των τύπων όσο και για ιδιώτες, δεδομένου ότι ο πελάτης αναλαμβάνει την καταβολή ενός σταθερού μισθώματος για τη χρήση του οχήματος, ουσιαστικά… ξενοιάζοντας για τις υπόλοιπες σκοτούρες που αφορούν στην κατοχή ενός οχήματος.
Συγκεκριμένα, για ένα διάστημα 2 – 5 ετών, όσο διαρκεί δηλαδή η μίσθωση του οχήματος, η ιδιοκτησία του παραμένει την εταιρεία που το μισθώνει, η οποία και επιβαρύνεται με το Συνολικό Κόστος Ιδιοκτησίας, όπου μεταξύ άλλων συμπεριλαμβάνονται δαπάνες όπως η ασφάλιση, τα τέλη κυκλοφορίας, η συντήρηση ή και οι τυχόν έκτακτες επισκευές.

Ταυτόχρονα, στην περίπτωση βλάβης του μισθωμένου οχήματος και ακινητοποίησης / παραμονής του στο συνεργείο επί μακρόν, παρέχεται η δυνατότητα άμεσης παροχής προσωρινού οχήματος αντικατάστασης του.
 

Ποια τα βασικά χαρακτηριστικά του leasing;

 
Από την στιγμή λοιπόν που ο πελάτης, είναι ελεύθερος να επιλέξει μέσα από μια μεγάλη γκάμα επαγγελματικών οχημάτων όλων των τύπων, μπορεί να αποκτήσει άμεσα το συγκεκριμένο όχημα του οποίου, οι διαστάσεις και τα τεχνικά χαρακτηριστικά καλύπτουν απόλυτα τις ανάγκες του. Μάλιστα, στο μίσθωμα μπορούν να συνυπολογιστεί και το κόστος κάποιας ειδικής διασκευής όπως π.χ. ψυκτικός θάλαμος, εργαλειοθήκες κ.ά.
 
Την ίδια στιγμή, δεδομένου ότι τα οχήματα που παρέχονται μέσω leasing είναι καινούργια, ο πελάτης επωφελείται από όλες τις προηγμένες τεχνολογικές εξελίξεις και καινοτομίες που περιλαμβάνονται στον εξοπλισμό τους π.χ. ψηφιακές υπηρεσίες διαχείρισης στόλου κ.ο.κ.

Avis Leasing: Η πιο συμφέρουσα λύση για την επιχείρησή σας!
 
Στην περίπτωση δε που ο χρήστης του οχήματος αποφασίσει πως το συγκεκριμένο επαγγελματικό όχημα που μισθώνει, δεν καλύπτει πλέον απόλυτα τις ανάγκες της επιχείρησης, μπορεί εύκολα και γρήγορα να το αντικαταστήσει με κάποιο άλλο, χωρίς φυσικά να ασχοληθεί με ζητήματα όπως η διαδικασία πώλησής του.
 
Ωστόσο, μια από τις βασικότερες παραμέτρους που κερδίζουν τις εντυπώσεις στην περίπτωση απόκτησης οχήματος μέσω leasing αφορά στον τομέα της συντήρησης και επισκευής του «συνεργάτη» σας. Η εταιρεία leasing είναι υπεύθυνη τόσο για την εύρυθμη όσο και την συντήρηση και επισκευή του οχήματος, όσο και τα κόστη που προκύπτουν.
 
Τέλος, δεν πρέπει να παραβλέπουμε πως το Leasing προσφέρει και ένα πολύ σημαντικό φορολογικό πλεονέκτημα καθώς, ο Φ.Π.Α. των μηνιαίων μισθωμάτων ενός επαγγελματικού οχήματος, συμψηφίζεται με τον Φ.Π.Α. που αποδίδεται ανά μήνα.

Με τον τρόπο αυτό, μια επιχείρηση είναι σε θέση να μειώσει τα έξοδα της ενώ, την ίδια στιγμή διατηρεί και την ρευστότητά της, δεδομένου ότι δεν επιβαρύνεται με κάποιου είδους προκαταβολή για της αγορά ενός οχήματος ή την –τοις μετρητοίς- απόκτηση του.
 

Leasing και για τα βαρέα επαγγελματικά οχήματα;

 
Εκτός των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην αγορά του leasing, αντίστοιχες προτάσεις προσφέρουν και πολλαπλές από τις αντιπροσωπείες των αυτοκινητοβιομηχανιών στην ελληνική αγορά.

Μεταξύ των όρων που προσφέρουν στους πελάτες τους, αξίζει να αναφέρουμε επιγραμματικά τα ακόλουθα:
  • Προγραμματισμένη συντήρηση στο επίσημο δίκτυο επισκευαστών της εκάστοτε εταιρείας.
  • Μικτή ασφάλιση οχήματος
  • Τέλη Κυκλοφορίας
  • Παροχή οχήματος αντικατάστασης
  • Κάρτα Καυσαερίων
  • Οδική Βοήθεια
  • Αντικατάσταση ελαστικών ανά τακτά χρονικά διαστήματα
Χρονομίσθωση Volvo FH 500 με I-Save
 
Ωστόσο, έχει ήδη ξεκινήσει και στην ελληνική αγορά, η δυνατότητα απόκτησης μέσω leasing και επαγγελματικών οχημάτων με μεικτό βάρος άνω των 3,5t.
Αυτό άλλωστε ορίζεται και από τον νόμο 4663/2020 που μεταξύ άλλων, επιτρέπει στους αυτοκινητιστές και στις μεταφορικές επιχειρήσεις, να θέτουν σε κυκλοφορία οχήματα ΔΧ και μάλιστα στο όνομα του μισθωτή.
 
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ακολουθήστε το PRO.Autotriti στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε