Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Ο Εμπορικός Διευθυντής της Nissan Νικ. Ι. Θεοχαράκης, κ. Μάριος Μπαρκής, αναλύει τα πεπραγμένα του 2019 και θέτει τους στόχους της εταιρείας του για το 2020 στην ελληνική αγορά επαγγελματικών οχημάτων.

    Η Nissan βλέπει «UP» Αγοράς & μεριδίων της!

    42.853 Επισκέψεις στο άρθρο (17/2/2020)

    Βλέπει την αγορά των επαγγελματικών της να συνεχίζει την ανοδική της πορεία. Στοχεύει σε μεγαλύτερο μερίδιο αγορά. Εστιάζει στην καινοτομία & στα πρωτοποριακά ηλεκτρικά της μοντέλα. 

    «Ταμείο» για τη χρονιά που πέρασε & «στοιχήματα» για τη νέα. Μιλά ο κ. Μάριος Μπαρκής, Εμπορικός Διευθυντής της Nissan Νικ. Ι. Θεοχαράκης. Ας δούμε τα πολλά και ενδιαφέροντα που λέει, το πολύ έμπειρο στέλεχος, τόσο για την αγορά των επαγγελματικών στην Ελλάδα, όσο και για τη μάρκα του.
     
    «Ευρισκόμενη εδώ και μερικά χρόνια σε τροχιά ανόδου, η ελληνική αγορά LCVs σημείωσε το 2019 αύξηση  της τάξης του 15%, κυρίως λόγω της  ζήτησης  σε οχήματα αστικών διανομών, αλλά και ως απόρροια της ανάγκης για αντικατάσταση παλαιών, ρυπογόνων και πολυδάπανων (σε συντήρηση και κατανάλωση καυσίμων),  επαγγελματικών βαν και αγροτικών Pick-Up.
    Για την Nissan, την «κούρσα» των πωλήσεων στα επαγγελματικά οχήματα έτρεξε το NAVARA, με μερίδιο αγοράς  που ξεπέρασε το 20% στην κατηγορία των Pick-Ups.
    Για το 2020, με την αγορά των επαγγελματικών να  συνεχίζει την ανοδική της πορεία και βοηθούμενη από πολιτικές αποφάσεις που σύντομα θα υλοποιηθούν και θα δώσουν ακόμη μεγαλύτερη ώθηση, η Nissan προσβλέπει σε διεύρυνση του μεριδίου της, με έμφαση στα πρωτοποριακά ηλεκτρικά της μοντέλα. Συγκεκριμένα:
     
    Νέο e-NV200 με αναβαθμισμένη μπαταρία 40kWh
    Με τον τομέα των logistics και ειδικότερα των αστικών διανομών να  αναμένεται να δείξει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον στα ηλεκτρικά επαγγελματικά οχήματα το 2020, το e-ΝV200 (τόσο σε έκδοση Van, όσο και ως επταθέσιο επιβατικό) διαθέτει αναρίθμητα  πλεονεκτήματα  όπως:
    • αθόρυβη κύλιση σε αστικό περιβάλλον,
    • μηδενικούς ρύπους,
    • μηδαμινό κόστος συντήρησης ,
    • χαμηλή κατανάλωση ενέργειας (σε σχέση με ένα αντίστοιχο όχημα με θερμικό κινητήρα) και 
    • άνεση στην οδήγηση.
    Επιπλέον, το e-NV200 απαλλάσσεται  από την υποχρέωση καταβολής τελών κυκλοφορίας, τελών ταξινόμησης και φόρου πολυτέλειας.  Να σημειώσω πως, αυτή τη στιγμή, το Nissan e-NV200 Εvalia, είναι το μόνο 100% ηλεκτρικό επταθέσιο όχημα που διατίθεται στην Ευρώπη και αποτελεί την ιδανική λύση για  ταξί και  συναφείς μεταφορικές υπηρεσίες. Στο  εγγύς μέλλον, η Nissan θα εμπλουτίσει ακόμα περισσότερο την γκάμα των επιβατικών και επαγγελματικών οχημάτων της,  με ηλεκτρικά μοντέλα που σίγουρα θα μας συναρπάσουν.
     
    Νέο NV250 για ταχυμεταφορές και όχι μόνο
    Ένα σύγχρονο μικρό φορτηγό, με κορυφαία ευελιξία και άνεση, αλλά και με πολυάριθμες ενσωματωμένες τεχνολογίες του Nissan Intelligent Mobility, συμπεριλαμβανομένων των Hill Start Assist και Extended Grip, που το καθιστούν ιδανική επιλογή στον τομέα των ταχυμεταφορών. Το NV250 κινείται από τον  αποδεδειγμένα  αποτελεσματικό πετρελαιοκινητήρα 1,5 λίτρων, διαθέσιμο σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις ισχύος.
     
    Το εξαιρετικό νέο Nissan NV300
    Σε εκδόσεις Van, Mini-Bus αλλά και Combi, το NV300 προσφέρει στους επαγγελματίες επιβάτες του ένα ευέλικτο περιβάλλον «κινητού γραφείου», με ανέσεις και ευκολίες εφάμιλλες επιβατικού αυτοκινήτου.  Σε συνδυασμό με μια σειρά από αποδοτικούς κινητήρες ντίζελ,  μεγάλα διαστήματα service, εξαιρετική αλλά και δυναμική οδική συμπεριφορά, όπως  και με  τις τεχνολογίες  υποστήριξης του οδηγού και ασφάλειας των επιβατών, το νέο NV300 καθίσταται μια εξαιρετική επιλογή για την κατηγορία. Επιπλέον, στην έκδοση με το σασί αποτελεί την ιδανική επιλογή για μετατρεπόμενο επαγγελματικό όχημα.
     
    Ανανεωμένο NV400 με κίνηση και στους εμπρός τροχούς
    Το NV400 είναι ένα ολοκληρωμένο επαγγελματικό όχημα, που προσφέρεται με τρία μήκη μεταξονίου, τρία διαφορετικά μήκη αμαξώματος και τρία διαφορετικά ύψη οροφής. Σε ότι αφορά στις εκδόσεις Van, ο ωφέλιμος όγκος φόρτωσης  κυμαίνεται από τα 8,0 - 14,8 κ.μ. ενώ  υπάρχει η δυνατότητα και εργοστασιακής έκδοσης Combi. Με το NV400, η Nissan προσφέρει για πρώτη φορά τη δυνατότητα απόκτησης ενός επαγγελματικού της οχήματος με κίνηση στους εμπρός τροχούς. Οι εμπροσθοκίνητες εκδόσεις διασφαλίζουν χαμηλό απόβαρο και αυξημένο ωφέλιμο φορτίο, με παράλληλη μείωση της απόστασης του πλαισίου/ δαπέδου του  χώρου φόρτωσης από το έδαφος. 
     
    Φυσικά υπάρχει και το Navara
    To καταξιωμένο Pick-Up αναμένεται να συνεχίσει τον πρωταγωνιστικό του ρόλο  στην αγορά των Pick-Ups και το 2020, με την N-Guard, την «σκληροτράχηλη» και συνάμα κομψή, ειδική έκδοση του μοντέλου, να αποτελεί πόλο έλξης των υποψήφιων αγοραστών.