Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

    Aυξήθηκαν τα οχήματα που κυκλοφορούν

    42.845 Επισκέψεις στο άρθρο (17/2/2020)

    Αύξηση κυκλοφορούντων η οποία αναμένεται να συνεχιστεί και στο 2020 και λόγω της αύξησης των πωλήσεων καινούργιων αυτοκινήτων.

    Με βάση τα στοιχεία για το 2019, εκτιμάται ότι σημειώθηκε μικρή αύξηση του πλήθους των ζημιών στον κλάδο αυτοκινήτου, ενώ αυξημένες υπολογίζονται και οι αποζημιώσεις που κατέβαλαν οι ασφαλιστικές εταιρίες.
    Την τάση αυτή επιβεβαιώνουν και τα στοιχεία της παραγωγής ασφαλίστρων του ενδεκάμηνου Ιανουαρίου – Νοεμβρίου 2019, της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ), σύμφωνα με τα οποία η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων κλάδου ασφάλισης αυτοκινήτων (Χερσαία οχήματα και Αστική ευθύνη χερσαίων οχημάτων) διαμορφώθηκε στο ενδεκάμηνο στα 878.039.640,23 ευρώ.
    Σημειώνεται ότι η παραγωγή ασφαλίστρων του κλάδου αυτοκινήτου αποτελεί το 46,3% της συνολικής παραγωγής ασφαλίστρων Κατά Ζημιών, η οποία στο ενδεκάμηνο ανήλθε στο 1,9 δισ. ευρώ, αυξημένη κατά 1,7%.

    Που οφείλεται η τάση αυτή
    Που οφείλεται και γιατί αναμένεται να διατηρηθεί και το 2020, μας εξηγεί ο Κος Μιχάλης Κεραμιώτης, Προϊστάμενος Ζημιών Κλάδου Αυτοκινήτων της «Δύναμις Ασφαλιστική».
     

     
    Μείωση αριθμού ζημιών.
    Σταθερές αποζημιώσεις & αύξηση παραγωγής για τη Δύναμις !

     
    Η εταιρία μας έχει βασική της αρχή στην πολιτική αποζημίωσης, την δίκαιη, έγκαιρη και σωστή αποζημίωση όλων ανεξαιρέτως των παθόντων.

    Ακολουθώντας με συνέπεια αυτή την αρχή, λειτουργεί με συνεχή κερδοφορία στο χώρο των Γενικών Ασφαλίσεων για πάνω από 40 έτη. Τον προηγούμενο χρόνο, στην εταιρία μας, σημειώθηκε μείωση του αριθμού των δηλωθεισών ζημιών σε σχέση με τα προηγούμενα έτη, αν και η παραγωγή μας έχει αυξητική τάση. Οι αποζημιώσεις κυμάνθηκαν περίπου στα ίδια με τα περσινά επίπεδα, που σημαίνει ότι το μέσο κόστος της ζημιάς αυξήθηκε οριακά.

    Αυτό οφείλεται γενικά στην αυστηροποίηση των κανόνων της ανάληψης κινδύνων, αλλά και στην αμεσότερη καταβολή των αποζημιώσεων.

    Η εκτίμηση μου για τη νέα χρονιά είναι πως θα υπάρξει αύξηση του αριθμού των ατυχημάτων, λόγω της αυξημένης πια χρήσης του αυτοκινήτου, ελέω και της παρέλευσης της οικονομικής κρίσης. Η αύξηση των πωλήσεων καινούργιων οχημάτων σε συνδυασμό με τα φορολογικά και οικονομικά κίνητρα που αναμένονται από την πολιτεία για την απόσυρση από την κυκλοφορία των παλαιών, ελπίζουμε ότι θα μειώσει τα ατυχήματα με σωματικές βλάβες, αφού είναι βέβαιο ότι τα παλαιότερα οχήματα είναι πιθανότερο να προκαλέσουν τέτοιου είδους ζημιές.
    Τέλος, προσδοκούμε ότι η Τροχαία, με τη συνέχιση των αυξημένων ελέγχων για τις συνήθεις παραβάσεις, (μέθη, χρήση κινητού, παραβίαση σημάνσεων κ.τ.λ.), θα βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση.
     
    Μιχάλης Κεραμιώτης
    Προϊστάμενος Ζημιών Κλάδου Αυτοκινήτων
    «Δύναμις Ασφαλιστική»