Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

    Το μεγάλο στοίχημα !

    42.861 Επισκέψεις στο άρθρο (17/2/2020)

    14 χρόνια συνεπές έργο με αποστολή την καλλιέργεια κυκλοφοριακής παιδείας, την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση των πολιτών. Το 2020 επέτειος 15ετίας και ένα μεγάλο στοίχημα (μυστικό επί του παρόντος). 

    Τι μας λέει η μεγάλη κυρία της Οδικής ασφάλειας, για το εθνικό και διεθνές σχέδιο δράσης του Ινστιτούτου που η παρεμβατική και εκπαιδευτική του δράση εκπαιδεύει και οδηγεί σε ένα καλύτερο αύριο ασφαλούς μετακίνησης στον δρόμο. Η Πρόεδρος του Ι.Ο.ΑΣ Πάνος Μυλωνάς, κα Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά κάνει “ταμείο χρονιάς” και αποτυπώνει “στοιχήματα 2020”.

    Το 2019 ήταν μία έντονα δημιουργική χρονιά, με εντυπωσιακά αποτελέσματα, για το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς». Eδώ και 14 χρόνια πραγματοποιεί με συνέπεια και συνέχεια, ολοκληρωμένο έργο με αποστολή την καλλιέργεια κυκλοφοριακής παιδείας, την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση των πολιτών, καθώς και την υποστήριξη της Πολιτείας σε δράσεις πρόληψης.

    Το 2019 Πραγματοποίησε δράσεις με μεγάλη απήχηση στο εθνικό και διεθνές περιβάλλον και με αναγνώριση από τους κοινωνικούς εταίρους και τους πολίτες.

    Υλοποίησε εκπαιδευτικά προγράμματα σε μαθητές Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων, σε όλη τη χώρα, καθώς και στους εκπαιδευτικούς τους, και μέχρι σήμερα έχει εκπαιδεύσει περισσότερα από 220.000 παιδιά και 6.800 εκπαιδευτικούς

    Σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και σχολεία σε όλη τη χώρα πραγματοποίησε τον 2ο Μαθητικό Διαγωνισμό Ψηφιακής Δημιουργίας, με τα παιδιά να μεταφέρουν με ευφάνταστο τρόπο σημαντικά μηνύματα για την Οδική Ασφάλεια, ενώ καινούριο υλικό δημιουργήθηκε μαζί με την Εκπαιδευτική Τηλεόραση.

    Ταυτόχρονα, συνέχισε να εκπαιδεύει στελέχη εταιρειών, πολιτών σε ανοιχτές δράσεις, στρατευμένων νέων, παραβατικών νέων, κ.α.

    Οι δεκάδες καμπάνιες του Ι.Ο.ΑΣ. προβάλλονταν τηλεοπτικά καθΆ όλη τη διάρκεια της χρονιάς ως κοινωνικά μηνύματα, με έγκριση του ΕΣΡ, παρουσιάζοντας παραστατικά συνήθειες ασφαλούς οδηγικής συμπεριφοράς.

    Στα κοινωνικά δίκτυα, η έκθεση των μηνυμάτων (reach) της πρώτης στοχευμένης καμπάνιας την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ξεπέρασε τους 915.000 χρήστες στο FB και τους 110.000 στο YouTube.

    Διοργάνωσε εθελοντικές αιμοδοσίες,  καθαρισμούς βανδαλισμένων πινακίδων, ενώ η κορωνίδα των δράσεων για την ενεργοποίηση των πολιτών, η Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα, διοργανώθηκε για 13η φορά από το Ι.Ο.ΑΣ., με ρεκόρ συμμετοχών: σε 34 πόλεις και 40 χώρους νυχτερινής διασκέδασης, 700 εθελοντές, 2.500 συμμετέχοντες οδηγούς και δεκάδες φορείς και εταιρείες να υποστηρίζουν τη δράση πανελλαδικά, προωθώντας την πρακτική του «οδηγού της παρέας».

    Στο διεθνές περιβάλλον
    Στο διεθνές περιβάλλον, η Πρόεδρος και στελέχη του Ινστιτούτου διοργάνωσαν και συμμετείχαν σε συνέδρια για την Οδική Ασφάλεια στην Ελλάδα και το εξωτερικό, στα πλαίσια Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και διεθνών συνεργασιών με αναγνωρισμένους φορείς (π.χ. ΕΕ, FIA, WOSM, RSA, SRF, Αυτοκινητόδρομοι της χώρας).

    Με διεθνή απήχηση, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και τη στήριξη της FIA, το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» το περασμένο καλοκαίρι συμμετείχε στο παγκόσμιο προσκοπικό Τζάμπορη στη Βόρειο Αμερική, όπου εκπαίδευσε 3.500 προσκόπους από 52 χώρες και υλοποίησε έρευνα για τις στάσεις και συμπεριφορές των νέων σχετικά με το αλκοόλ και την οδήγηση.

    Τα “στοιχήματα της χρονιάς»
    Το 2020 σηματοδοτεί την επέτειο των 15 χρόνων του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς», μία επέτειο πολύ σημαντική γιατί ο πήχης ανέβηκε πολύ ψηλά: και στους στόχους και στη δράση. Το όραμα βέβαια παραμένει to ίδιο, «ένας κόσμος χωρίς τροχαία δυστυχήματα», γιατί όσο κι αν έχουν βελτιωθεί οι δείκτες για την Οδική Ασφάλεια στη χώρα μας, παραμένει η Ελλάδα σε μία από τις χειρότερες θέσεις (8η από το τέλος) ανάμεσα σε 32 χώρες (Pin Report ΕTSC 2019).  ΓιΆ αυτό και δεν εφησυχάζουμε, γιΆ αυτό και συνεχίζουμε ακάθεκτοι και πιο δυνατοί τον αγώνα μας.
    Με περισσότερες καμπάνιες και κοινωνικά μηνύματα , με καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα με τη χρήση νέων τεχνολογιών, με ποικίλες δράσεις και συνεργασίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Στόχος μας είναι τα μηνύματά μας να φτάσουν σε όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες, μικρούς και μεγάλους. Ξεκινώντας άμεσα με το νέο μας κοινωνικό σποτ με συμβουλές στους χρήστες των e-scooters για το πώς να είναι ασφαλείς οι ίδιοι και οι άλλοι γύρω τους, προχωράμε σε δράσεις για την ασφάλεια στη μικρο-κινητικότητα, τη νέα τάση διεθνώς.

    Αλλά το μεγάλο μας στοίχημα θα το κρατήσουμε για την ώρα μυστικό !
    Θα είναι όμως ό,τι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε για τον τόπο, για εμάς και τα παιδιά μας, σηματοδοτώντας μία νέα αρχή. Μείνετε συντονισμένοι!