Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Η νέα γενιά του Ford Transit παρουσιάστηκε σε πολλαπλές –νέες- εκδόσεις αμαξώματος καθώς…

… και με ένα νέο σύστημα 4κίνησης.

Ford: Η πληρέστερη γκάμα της αγοράς

17.047 Επισκέψεις στο άρθρο (31/10/2014)

Έχοντας ολοκληρώσει την εκ βάθρων ανανέωση όλης της γκάμας των επαγγελματικών της μέσα
στην διετία που πέρασε, η Ford αρκέστηκε στην φετινή ΙΑΑ να δείξει μερικές ακόμα εκδόσεις του Transit
που ολοκληρώνουν την παρουσία του μοντέλου σε κάθε τμήμα της αγοράς. Παρόντα ήταν βεβαίως
όλα τα ανανεωμένα μοντέλα της, στοιχειοθετώντας μιας από τις πληρέστερες γκάμες ελαφρών
επαγγελματικών οχημάτων για τις διάφορες αγορές της ΕΕ.

Πολλαπλές νέες εκδόσεις για το Transit
Αν και ήδη έχει ξεκινήσει η εμπορική του πορεία και στην ελληνική αγορά, το νέο Transit βρέθηκε εκ νέου στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος στο περίπτερο της Ford καθώς, στη φετινή ΙΑΑ παρουσιάστηκαν αρκετές από τις νέες εκδόσεις του (περισσότερα από 450 συνολικά) που αφορά σε παραλλαγές του αμαξώματος του ανάλογα με τον τύπο της καμπίνας, τις διαστάσεις κ.ά. (assis Cab με Double Cab και extra-long εκδόσεις «Super Jumbo», Double Cab-in-Van, Kombi και Kombi Van κ.ά.).
Παράλληλα όμως, ανακοινώθηκε και η νέα γενιά του συστήματος 4κίνησης για το Transit. Βασισμένη σε πιο εξελιγμένα ηλεκτρονικά συστήματα και ενσωματώνοντας λύσεις όπως το Electronic Stability Control, μπορεί να προσφέρει όλα τα πλεονεκτήματα ενός συστήματος 4κίνησης (πρόσφυση σε δύσκολες συνθήκες), χωρίς τα μειονεκτήματά της (το βάρος έχει αυξηθεί μόλις κατά 45 κιλά, ενώ το ύψος φόρτωσης έχει παραμείνει το ίδιο).
Χρησιμοποιώντας μια τυπική διάταξη συνεκτικού συμπλέκτη ως κεντρικό διαφορικό, μπορεί να μεταφέρει την κίνηση έως 100% στον εμπρός ή στον πίσω άξονα ανάλογα με τις συνθήκες. Αυτό συμβαίνει στην λειτουργία «AWD Auto», ενώ όταν επιλεγεί η λειτουργία «AWD Lock» παρέχεται η δυνατότητα «κλειδώματος» του κεντρικού διαφορικού, με την κίνηση να μεταδίδεται πλέον 50-50 στον εμπρός και στον πίσω άξονα, για την περίπτωση που οι συνθήκες του δρόμου γίνουν πραγματικά δύσκολες και απαιτητικές.