Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Το νέο Daily παρουσιάστηκε μεταξύ άλλων και στις νέες –ηλεκτροκίνητες- εκδόσεις του καθώς…

… και με το νέο αυτόματο κιβώτιο Hi-Matic που εξελίχθηκε σε συνεργασία με την ZF.

Vision

Iveco: Σε τροχιά… τίτλων και νέων τεχνολογιών

17.050 Επισκέψεις στο άρθρο (31/10/2014)

ΣΆ ένα χώρο 2.500 τετραγωνικών μέτρων, η Iveco
συγκέντρωσε πολλές και σημαντικές νέες τεχνολογίες και μοντέλα ωστόσο, στο επίκεντρο όλων ήταν φυσικά η νέα γενιά του Daily, το οποίο απέσπασε και τον τίτλο του «Van of the Year 2015».

Νέο Daily: Ανανεωμένο κατά το 80%!
Η Iveco αποφάσισε να ανανεώσει εκ βάθρων το νέο Daily (80% των μηχανικών του μερών και εξαρτημάτων είναι καινούργια) ενώ παράλληλα διατήρησε τα χαρακτηριστικά που το έχουν καθιερώσει σε παγκόσμιο επίπεδο.
Το σκληροτράχηλο πλαίσιο «τύπου σκάλας» διατηρήθηκε και στην 3η γενιά του ενώ αξίζει να αναφέρουμε πως οι εκδόσεις Van προσφέρουν χώρο φόρτωσης με όγκο από 10,8 – 20 κ.μ. που είναι και –μακράν- η καλύτερη επίδοση στην κατηγορία του.
Φυσικά, η σχεδίαση αμαξώματος και εσωτερικού έχουν μεταβληθεί άρδην ενώ σημαντικά αναβαθμισμένη είναι η ασφάλεια και η άνεση που προσφέρει.
Στα ξεχωριστά στοιχεία του νέου Daily αξίζει να αναφέρουμε εξελιγμένο αυτόματο κιβώτιο ΗΙ-ΜΑΤΙC των 8 σχέσεων κατασκευασμένο σε συνεργασία με την ZF, το οποίο επιτυγχάνει αλλαγές σε χρόνους της τάξης των 200 milisecond(!) βελτιώνοντας σημαντικά την οικονομία σε καύσιμο αλλά και την άνεση του οδηγού ανάλογα με το πρόγραμμα λειτουργίας που θα επιλεγεί (Eco Mode ή Power Mode). Σε ότι αφορά τις εκδόσεις, εκτός από τις ήδη γνωστές, στη νέα γενιά έχει προστεθεί μία ακόμα με μεικτό 7,2t. (ωφέλιμο στους 4,9t.).
Παράλληλα, στην 65η ΙΑΑ παρουσιάστηκε το ηλεκτροκίνητο νέο Daily καθώς και η ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα έκδοση με φυσικό αέριο που επιδεικνύει, χαμηλούς ρύπους, κόστος καυσίμου μειωμένο κατά 40% και μειωμένη κατά 5db ηχορύπανση.
Καταλήγοντας δεν πρέπει να παραβλέψουμε πως στην 65η ΙΑΑ, παρουσιάστηκε και οι εκδόσεις Daily Minibus στις εξής παραλλαγές:
- Line: για αστικές μεταφορές, σχολικά κ.ά.
- Citys: για λίγο μεγαλύτερες αποστάσεις
- Pop: σχολικό όχημα αποκλειστικά για την Ιταλική αγορά
- Tourys: πολυτελής έκδοση με έως και 19 επιβάτες.

To ιδιαίτερο πρωτότυπο «Vision»
Mια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα πρόταση για το μέλλον των ελαφρών επαγγελματικών κέντριζε το ενδιαφέρον των επισκεπτών στο περίπτερο της Iveco. To πρωτότυπο με το όνομα «Vision» αποτελεί μία ιδέα των σχεδιαστών της εταιρίας, με πολλά φουτουριστικά στοιχεία στην σχεδίασή του αλλά και αρκετές πρακτικές και έξυπνες ιδέες στο εσωτερικό του, με «φόντο» πάντα την τελευταία λέξη της τεχνολογίας σε ότι αφορά τους υπολογιστές και την τεχνητή νοημοσύνη. Στα μηχανικά μέρη χρησιμοποιείται η τεχνολογία «Dual Energy» της Iveco, σε μία πιο εξελιγμένη μορφή, η οποία συνδυάζει την ηλεκτροκίνηση για την κίνηση μέσα στην πόλη με ένα υβριδικό σύστημα για πιο μεγάλες διαδρομές. Στο πρόγραμμα «Vision» συμμετέχουν αρκετές γνωστές εταιρίες της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας (όπως οι Bosch, Brembo αλλά και η Dainese) και ουσιαστικά αποτελεί ένα ζωντανό «εργαστήριο» πάνω στο οποίο θα δοκιμαστούν πολλές από τις νέες τεχνολογίες που θα εφαρμοστούν στα επαγγελματικά αυτοκίνητα μέσα στην επόμενη δεκαετία.