Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Scania G410

Scania Citywide Hybrid

Scania R 730 Blue Stream

Scania: Λύσεις για μέγιστη οικονομία

17.040 Επισκέψεις στο άρθρο (31/10/2014)

Παρουσιάζοντας μία πλατφόρμα τεχνολογιών με την ονομασία «Ecolution» η Scania έριξε το ενδιαφέρον της στην μεγιστοποίηση της οικονομικής λειτουργίας των φορτηγών της. Πρόκειται για ένα πακέτο ολιστικής προσέγγισης (όχι μόνο ως προς το όχημα αλλά και ως
προς τον οδηγό), που υπόσχεται έως και 10% μείωση των εξόδων σε ετήσια βάση.

Scania G410
Έχοντας σημειώσει ένα εντυπωσιακό ρεκόρ κατανάλωσης, με μόλις 23,3 λίτρα/100 χλμ., το G410 είναι το οικονομικότερο φορτηγό με κινητήρα Euro 6 (αλλά και σε σχέση με όλους τους κινητήρες παλαιότερων τεχνολογιών). Με το βραβείο του «Green Truck of the Year 2014» το G410 δείχνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την απόφαση της Scania να επενδύσει πλέον πολύ περισσότερο και στον τομέα της οικονομικής λειτουργίας των φορτηγών της, πέρα από την "βιτρίνα" των μεγάλων ιπποδυνάμεων στις μεγάλες σειρές της. Για να επιτευχθεί αυτό το εξαιρετικό νούμερο στην κατανάλωση έχουν ενσωματωθεί πολλές νέες τεχνολογίες, ενώ έχουν γίνει και σημαντικές επεμβάσεις στην αεροδυναμική σχεδίαση. Σε ότι αφορά τα μηχανικά μέρη, εφοδιάζεται με τον 13λιτρο εξακύλινδρο των 410 ίππων, προδιαγραφών Euro 6, με Opticruiser 12 σχέσεων και το νέο retarder της Scania.


Scania Citywide Hybrid
Από τα πιο ενδιαφέροντα λεωφορεία της έκθεσης ήταν χωρίς αμφιβολία το υβριδικό Citywide της Scania. Το εν λόγω λεωφορείο είναι σχεδιασμένο για αστική και περιαστική χρήση, φθάνοντας σε ταχύτητες τα 100 χλμ./ώρα. Το ενδιαφέρον στην περίπτωσή του είναι ότι αποτελεί μία πρόταση των Σουηδών πέραν των τυπικών αστικών εφαρμογών των άλλων κατασκευαστών, καθώς η Scania πιστεύει ότι τα οικονομικά οφέλη της υβριδικής τεχνολογίας είναι πιο άμεσα (τουλάχιστον δύο χρόνια νωρίτερα) και μεγαλύτερα σε οχήματα που κινούνται σε μεγαλύτερες αποστάσεις από μικρές επαναλαμβανόμενες διαδρομές μέσα στην πόλη. Το υβριδικό Citiwide εφοδιάζεται με έναν νέο 13λιτρο κινητήρα SCR με απόδοση 450 ίππους, και διαθέτει εκτός τον άλλων Eco-roll, εξελιγμένο retarder, αυξημένη απόδοση σε υψηλές θερμοκρασίες, λάδι χαμηλών τριβών κ.λπ.

Scania R 730 Blue Stream
To «αστέρι» στο περίπτερο της Scania ήταν ένας κορυφαίος από κάθε άποψη τράκτορας της σειράς R με τον κινητήρα των 730 ίππων. Πρόκειται για μίας περιορισμένης παραγωγής έκδοση του εν λόγω μοντέλου, το οποίο διαθέτει όλα τα έξτρα που υπάρχουν στον κατάλογο της εταιρίας. Μοναδικής σχεδίασης και πολυτέλειας εσωτερικό, υπερπλούσιος εξοπλισμός, απίστευτη δύναμη από τους 730 ίππους του V8, και κορυφαία τεχνολογία ηλεκτρονικών και οικονομίας. Ένας πραγματικός «βασιλιάς των δρόμων».