Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Fuso: Μια νέα –ηλεκτροκίνητη- εποχή

17.037 Επισκέψεις στο άρθρο (31/10/2014)

Με κύριο άξονα το Canter, το οποίο είναι το πιο δημοφιλές μοντέλο φορτηγού στον Όμιλο της Daimler Trucks, με πάνω από 140.000 πωλήσεις ετησίως, η Fuso κάνει αισθητή την παρουσία της σε αυτή την τόσο δύσκολη και απαιτητική κατηγορία μικρών φορτηγών. Και σε αυτήν την περίπτωση η ηλεκτρική έκδοση του οχήματος ήταν αυτή που αποτέλεσε το επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Fuso Canter E-Cell
To ηλεκτροκίνητο Canter E-Cell που έδωσε και το «παρών» στην φετινή ΙΑΑ βρίσκεται πλέον σε προχωρημένη φάση δοκιμών, και εξυπηρετώντας αρκετούς πελάτες σε κάποιες αγορές του κόσμου, αποτελεί μία πλατφόρμα συγκέντρωσης τεχνογνωσίας για τα ηλεκτρικά φορτηγά για ολόκληρο το γκρουπ της Daimler Trucks.
Σε σχέση με το πρωτότυπο που παρουσιάστηκε στην ίδια έκθεση πριν τέσσερα χρόνια, οι αλλαγές είναι πολύ σημαντικές και η λειτουργικότητά του είναι πλέον αποδεκτή σε επίπεδο πραγματικών συνθηκών λειτουργίας. Το ηλεκτρικό μοτέρ αποδίδει 150 ίππους με μέγιστη ροπή 650 Νm η οποία κάνει την εμφάνισή της ολόκληρη από την εκκίνηση. Οι μπαταρίες βρίσκονται στις δύο πλευρές του σασί, και μετά από μια πλήρη φόρτιση που διαρκεί έως και 7 ώρες (υπάρχει και σύστημα για ταχεία φόρτιση σε μία ώρα!) επαρκούν για πάνω από 100 χλμ. σε αστική χρήση.