Εκτός από το να γνωρίζει επακριβώς που βρίσκεται το κάθε όχημα του στόλου που διαχειρίζεται, ο υπεύθυνος της εταιρείας…

… μπορεί να ενημερώνεται σε πραγματικό χρόνο για τις διαδικασίες φόρτωσης ή εκφόρτωσης αυτού…

… αλλά και την τήρηση τυχόν προϋποθέσεων που απαιτούνται για την ασφαλή μεταφορά των προϊόντων (π.χ. αλλαγές στη θερμοκρασία εντός του ψυκτικού θαλάμου.

Επιπρόσθετα, είναι σε θέση να επικοινωνεί συνεχώς με τον οδηγό μέσω του συστήματος διαχείρισης στόλου.

Ποιες οι επιπλέον παροχές των συστημάτων διαχείρισης στόλου οχημάτων

 Όπως προαναφέραμε, οι εφαρμογές της τηλεματικής σε αυτόν τον τομέα είναι ουσιαστικά ανεξάντλητες και ολοένα και νέες τεχνολογικές καινοτομίες παρουσιάζονται συνεχώς.

Στην παρούσα φάση, ένας fleet manager είναι σε θέση να γνωρίζει επακριβώς όχι μόνο την τοποθεσία στην οποία βρίσκεται το κάθε όχημα αλλά και την ταχύτητα κίνησης, τα όρια ταχύτητας που ισχύουν στη δεδομένη στιγμή και αν το όχημα τα υπερβαίνει, την κατανάλωση καυσίμου του, αν η θερμοκρασία εντός του ψυκτικού θαλάμου είναι η επιθυμητή κ.ά.

Την ίδια στιγμή μπορεί να επικοινωνήσει τόσο ηχητικά όσο και με γραπτά μηνύματα με τον οδηγό, τον πελάτη ή τις αρχές (σε περίπτωση τροχαίου) ενώ, με βάση τα δεδομένα που μπορεί κάλλιστα να έχει στη διάθεση του, μπορεί να προγραμματίσει την συντήρηση του, την αλλαγή ελαστικών κ.ά., εκ των προτέρων, γλιτώνοντας κόπο, χρόνο και φυσικά χρήμα.

Παράλληλα, στην περίπτωση των επιβατικών μεταφορών, ένα όχημα είναι πλέον σε θέση να παρέχει σύνδεση στο διαδίκτυο για τους επιβαίνοντες (WiFi hotspot) κ.ά.
 

 

ΔΙΑΦΟΡΑ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ