Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

    Το μέλλον έρχεται γοργά !

    57.661 Επισκέψεις στο άρθρο (12/12/2019)

    Με πλήρως αυτόνομη οδήγηση, εξηλεκτρισμό και ψηφιοποίηση στις μεταφορές. Ας δούμε τα όσα ενδιαφέροντα “κατέγραψε η πένα” του Κου `Αγγελου Τσιλίδη Μarketing & Communication Manager της ΜΑΝ ΕΛΛΑΣ Α.Ε. επ ευκαιρία των 15 χρόνων του Auto Τρίτη Επαγγελματικά !

    Τα 15 χρόνια είναι πραγματικά ένα μεγάλο διάστημα μέσα στο οποίο πολλά μπορούν να συμβούν, πόσο μάλλον στο χώρο του επαγγελματικού οχήματος που κινείται με γοργούς ρυθμούς, ακολουθώντας όλες τις εξελίξεις της τεχνολογίας. Οι σημαντικότεροι σταθμοί στα χρόνια 2004-2019 για τη MAN Truck & Bus είναι οι εξής:
    • Πλήρης ανανέωση στη γκάμα TG των φορτηγών μας (που είχε αρχικά λανσαριστεί το 2000), με διαρκείς τεχνικές, λειτουργικές και αισθητικές αναβαθμίσεις στα μοντέλα MAN TGL, TGM, TGS, TGX.
    • Πλήρης ανανέωση στην γκάμα των τουριστικών μας λεωφορείων, με διαρκείς αναβαθμίσεις τόσο στη μάρκα NEOPLAN (Cityliner, Tourliner, Skyliner) όσο και MAN (νέο LionΆs Coach – Coach of the Year 2020).
    • Διαρκής προϊοντική ανανέωση στα αστικά μας λεωφορεία, με αποκορύφωμα τη νέα γενιά του MAN LionΆs City (2018), που διατίθεται με συμβατική αλλά και εναλλακτική γραμμή κίνησης.
    • Λανσάρισμα του van ΜΑΝ TGE (μη διαθέσιμο ακόμα στη χώρα μας), με επέκταση της μάρκας ΜΑΝ προς τα κάτω. Από το 2017 η MAN προσφέρει πλήρη γκάμα επαγγελματικών οχημάτων, από 3,5 έως 40+ τόνους.
    • Λειτουργία νέας μάρκας/business unit που προσφέρει ελεγμένα και εγγυημένα μεταχειρισμένα οχήματα, με την MAN TopUsed.
    • Έναρξη λειτουργίας νέου business unit για κινητήρες (ΜΑΝ Engines) και στην Ελλάδα, με έμφαση στα σκάφη αναψυχής (Marine) και στις γεννήτριες ηλεκτρικού ρεύματος (Power).
    • Έναρξη προσφοράς πλήρους γκάμας ψηφιακών υπηρεσιών, μέσω της πλατφόρμας RIO, με την ονομασία MAN DigitalServices.
    Σε ό,τι αφορά το μέλλον, οι εξελίξεις στο χώρο του επαγγελματικού οχήματος θα καθοριστούν εν πολλοίς από τρεις βασικές τάσεις, οι οποίες έχουν ήδη αρχίσει να μας δείχνουν την επιρροή τους και στα οχήματα που κυκλοφορούν σήμερα: την αυτόνομη οδήγηση, τον εξηλεκτρισμό των οχημάτων (electrification) και την ψηφιοποίηση.

    Η πλήρως αυτόνομη οδήγηση
    Η πλήρως αυτόνομη οδήγηση (επιπέδου 5) θα χρειαστεί αρκετό χρόνο για να γίνει πραγματικότητα, ωστόσο τα βήματα προς εκεί γίνονται γοργά και ήδη τα συστήματα ασφαλείας που έχουμε στα οχήματά μας αυτή τη στιγμή υποβοηθούν σημαντικά τον οδηγό στο έργο του και συνεισφέρουν σε πιο ασφαλή και ξεκούραστα χιλιόμετρα τόσο για εκείνον όσο και για τους άλλους χρήστες του δρόμου.
    Ως MAN είμαστε πρωτοπόροι στην εφαρμογή της τεχνολογίας Platooning (κομβόι φορτηγών που επικοινωνούν ασύρματα μεταξύ τους, εξαλείφοντας την ανάγκη για οδηγό σε όλα τα φορτηγά που ακολουθούν το πρώτο –με οδηγό- όχημα), τεχνολογία στην οποία πιστεύουμε και θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στο μέλλον. Παράλληλα, το αυτόνομο φορτηγό-όχημα οδικής ασφάλειας AFAS, που διακρίθηκε με βραβείο καινοτομίας για το 2019 στην έκθεση IAA 2018, είναι επίσης ένα χαρακτηριστικό δείγμα του πώς αντιλαμβανόμαστε το μέλλον: η αυτόνομη οδήγηση θα συνεισφέρει σημαντικά στην οδική ασφάλεια.

    Ο εξηλεκτρισμός
    Ο εξηλεκτρισμός των επαγγελματικών οχημάτων επίσης προχωράει με γρήγορους ρυθμούς, με τον τομέα των αστικών διανομών ή μεταφορών να είναι αυτός που κινεί τις εξελίξεις. Στις μεταφορές μεγάλων αποστάσεων, είτε αφορούν φορτία είτε άτομα, οι συμβατικοί κινητήρες εσωτερικής καύσης θα συνεχίσουν να μας απασχολούν για αρκετά χρόνια. Στις αστικές διανομές/μεταφορές, η MAN έχει δώσει ήδη ηλεκτρικές λύσεις, όπως για παράδειγμα με την κανονική παραγωγή του e-TGM φορτηγού μας όσο και με την επικείμενη έναρξη παραγωγής του νέου μας ηλεκτρικού αστικού λεωφορείου, MAN LionΆs City E, το οποίο ελπίζουμε να δούμε σύντομα και στους ελληνικούςδρόμους.

    Η ψηφιοποίηση
    Η ψηφιοποίηση στις μεταφορές είναι επίσης γεγονός. Τόσο τα τωρινά μας προϊόντα (φορτηγά & τουριστικά λεωφορεία) όσο και τα επερχόμενα, εφοδιάζονται με μια πλήρη σουίτα ψηφιακών εφαρμογών, τα MAN DigitalServices και το hardware (RIO Box) που την καθιστά δυνατή. Όλα αυτά βασίζονται στην ψηφιακή πλατφόρμα RIO του ομίλου μας TRATON Group, που ήταν ο πρώτος όμιλος που ανέπτυξε μια πλατφόρμα πλήρως ανοιχτή και προσβάσιμη για όλους τους κατασκευαστές.
    Με καινοτόμες τεχνολογίες, νέα προϊόντα και λύσεις για όλο το φάσμα των μεταφορών που στηρίζονται στις 3 παραπάνω τάσεις-προκλήσεις του μέλλοντος, θα συνεχίσουμε ως MAN Truck & Bus να διαδραματίζουμε σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις των μεταφορών.

    Eυχές !

    Ως ΜΑΝ ΕΛΛΑΣ, θυγατρική εταιρεία της MAN Truck & Bus, ευχόμαστε στο AutoTriti Pro κάθε επιτυχία και να παραμένει στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας και τα επόμενα 15 χρόνια. Θα χαρούμε να είμαστε συνοδοιπόροι του σε ένα μέλλον που προβλέπεται συναρπαστικό!

    `Αγγελος Τσιλίδης        
    Marketing & Communication Manager
    ΜΑΝ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.

    Ευχαριστούμε τον Κο Τσιλίδη
    για το πολύ ενδιαφέρον άρθρο – στίγμα της αγοράς που μας έδωσε
    καθώς και για τις ευχές του.

    Μάριος Πάλλης
    Σύμβουλος έκδοσης
    Auto Τρίτη ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ