Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

    Αποστολή μας είναι να εξυπηρετούμε αυτούς που κινούν τον κόσμο.

    57.699 Επισκέψεις στο άρθρο (12/12/2019)

    Από τον κ. Αντώνη Ευαγγελούλη, Γενικό Διευθυντή Επαγγελματικών Οχημάτων της Mercedes-Benz Ελλάς.

    Η Mercedes-Benz, το πιο αναγνωρίσιμο brand του ομίλου της Daimler, πάντα εκπλήσσει με τις ουσιαστικές καινοτομίες και τη συνεχή αναβάθμιση των προϊόντων της. Η μάρκα που κατασκεύασε το πρώτο φορτηγό στην ιστορία πριν από  130 χρόνια, εξακολουθεί να πρωτοπορεί, επενδύοντας  σε προϊόντα και υπηρεσίες που θα αποτελέσουν ορόσημα στο μέλλον. Σκοπός μας δεν είναι τα προϊόντα μας να μεταφέρουν απλώς εμπορεύματα ή ανθρώπους αλλά να ενσωματώνουν καινοτομία, να διαμορφώνουν τις τάσεις των οδικών μεταφορών και να συμβάλλουν στην ευημερία και την πρόοδο των κοινωνιών.

    Οι νέες εκδόσεις των επαγγελματικών μας οχημάτων το αποδεικνύουν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα για τα βαρέα φορτηγά αποτελεί το νέο Actros, το οποίο ανακηρύχθηκε Φορτηγό της Χρονιάς 2020 κατόπιν ψηφοφορίας από εξειδικευμένους δημοσιογράφους επαγγελματικών οχημάτων από 24 ευρωπαϊκές χώρες.  Τα χαρακτηριστικά που διαθέτει το νέο Actros, όπως η υποβοήθηση έκτακτης ανάγκης Active Brake Assist (ABA 5), το σύστημα Active Drive Assist για ημιαυτόματη οδήγηση, το MirrorCam που υποκαθιστά τους παραδοσιακούς καθρέφτες, καθώς και το σύστημα Sideguard Assist για αναγνώριση πεζών και ποδηλατών, το καθιστούν λαμπρό παράδειγμα σύγχρονου φορτηγού με υψηλότατο επιπέδο ασφάλειας, συνδεσιμότητας και καινοτομίας. Το νέο Actros δείχνει πώς θα είναι το μέλλον των μεταφορών.

    Έχοντας δεσμευτεί στους στόχους της Συμφωνίας των Παρισίων για την κλιματική αλλαγή στοχεύουμε σε μηδενικές εκπομπές CO2 σε κομβικές περιοχές έως το 2039 οδηγώντας τις οδικές μεταφορές σε εναλλακτικά συστήματα κίνησης. Το άμεσο μέλλον είναι η ηλεκτροκίνηση και ήδη έχουν δοκιμαστεί από πελάτες και πρόκειται να κυκλοφορήσουν σε μαζική παραγωγή μοντέλα μας όπως τα eActros, eFUSO, eVito, eSprinter αλλά και το eCitaro στον τομέα των αστικών συγκοινωνιών.

    Παράλληλα, πολλές λειτουργίες και υπηρεσίες μας είναι ήδη ψηφιακές δημιουργώντας και διευρύνοντας ένα οικοσύστημα διασύνδεσης και μεταφοράς δεδομένων που θα διευκολύνει αισθητά την καθημερινότητα των επαγγελματιών όλων των κλάδων π.χ. διαχείριση στόλου, ηλεκτρονικός έλεγχος της κατάστασης του οχήματος, διάγνωση εξ αποστάσεως κ.ά. Ο Όμιλος ήδη πρωτοπορεί στην έρευνα και ανάπτυξη υποδομών ώστε μέσα στην επόμενη δεκαετία να έχει φέρει αυτόνομα φορτηγά (επιπέδου 4) στους δρόμους στρατηγικά επιλεγμένων περιοχών.

    Σε τοπικό επίπεδο, η ομάδα της Mercedes-Benz Ελλάς είναι εξίσου δυνατή και αποτελεσματική. Στην κατηγορία των βαρέων φορτηγών βρισκόμαστε στην πρώτη θέση εδώ και πολλά-πολλά χρόνια ! Το Sprinter Van κατέχει την πρώτη θέση στην ελληνική αγορά και το υψηλότερο μερίδιο αγοράς σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ενώ ιδιαίτερα επιτυχημένη πορεία στην κατηγορία των μεσαίων van στη χώρα μας, σημειώνει και το Vito με τις δύο εκδόσεις του (Tourer και Van κλειστού τύπου). Ειδικότερα, η ελληνική έκδοση του Vito Tourer Dark Edition που λανσάραμε το 2017, σημείωσε ρεκόρ πωλήσεων. Το 2017 ήταν επίσης η χρονιά που η ευρεία γκάμα οχημάτων της Mercedes-Benz Vans συμπληρώθηκε με ένα ιδιαίτερα ξεχωριστό μέλος, την X-Class, το πρώτο premium pickup της κατηγορίας του.

    Σύντομα στην οικογένεια της Mercedes-Benz Vans στη χώρα μας πρόκειται να ενταχθεί και το αμιγώς ηλεκτροκίνητο eVito, το οποίο παρουσιάσαμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα στη μεγάλη εκδήλωση Safety Weekend που διοργανώσαμε το Σεπτέμβριο, στην πίστα Μεγάρων. Σε αυτήν οι επισκέπτες μας είχαν την ευκαιρία να βιώσουν  την επαγγελματική οδήγηση όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα (σύγχρονα συστήματα ασφαλείας, ηλεκτροκίνηση, μερικώς αυτόνομη οδήγηση), να πάρουν μία πρόγευση από τις τάσεις του μέλλοντος και να δουν το εύρος, τη δυναμική και το μέγεθος  της μάρκας !

    Σε αυτό το σημείο να ευχαριστήσουμε τις επαγγελματικές εκδόσεις του AutoTriti που τα τελευταία 15 χρόνια στηρίζουν τον κλάδο με όραμα, εγκυρότητα και διαρκή ενημέρωση. Ευχόμαστε να συνεχίσουν  την επιτυχημένη πορεία του με το ίδιο μεράκι και με νέες ενδιαφέρουσες πρωτοβουλίες.

    Αντώνης Ευαγγελούλης
    Γενικός Διευθυντής Επαγγελματικών Οχημάτων
    Mercedes-Benz Ελλάς.

    Δυνατή ομάδα (γιατί οι άνθρωποι κάνουν την διαφορά), μοντέλα πρωταγωνιστές στις κατηγορίες τους, διεθνείς και εθνικές διακρίσεις και καινοτομίες που καθορίζουν το μέλλον των μεταφορών. Τι άλλο να επιθυμείς στην θέση του Κου Ευαγγελούλη;

    Τον ευχαριστούμε για τις ευχές του.

    Μάριος Πάλλης
    Σύμβουλος έκδοσης
    Αuto Τρίτη Επαγγελματικά