Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

    Η Ασφάλιση ως “υποχρέωση ασφάλειας”!

    57.609 Επισκέψεις στο άρθρο (12/12/2019)

    Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, όπως μας λέει η Γενική της Διευθύντρια Κα Μαργαρίτα Αντωνάκη, επιτελεί τον θεσμικό της ρόλο και μέσω της διαρκούς ενημέρωσης του κοινού για όλα όσα σχετίζονται με την ασφάλιση οχήματος.

    Το αυτοκίνητο που πρωτοεμφανίστηκε στην Ελλάδα περί τα τέλη του 19ου αιώνα ήρθε να αλλάξει τη ζωή μας οριστικά, φέρνοντας επανάσταση στον τρόπο που μετακινούμαστε. Σήμερα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας και αντικείμενο συνεχούς εξέλιξης με τη βοήθεια της τεχνολογίας. Βρισκόμαστε στο κατώφλι μίας νέας επανάστασης στο θέμα «αυτοκίνητο» αφού τα οχήματα χωρίς οδηγό αναμένεται ότι θα κατακλύσουν τους δρόμους τα επόμενα χρόνια.

    Η κατοχή και η οδήγηση ενός αυτοκινήτου φέρει ευθύνες και εδώ υπεισέρχεται η ασφάλιση ως μηχανισμός που καθιστά την οδήγηση του αυτοκινήτου εφικτή για όλους τους πολίτες. Αν δεν υπήρχε ασφάλιση αστικής ευθύνης αυτοκινήτου οι άνθρωποι θα σκέφτονταν πολλές φορές πριν πάρουν στα χέρια το τιμόνι. Οι περισσότεροι θα επέλεγαν να μην οδηγήσουν καν αυτοκίνητο γιατί το ρίσκο θα ήταν μεγάλο όπως και οι εντάσεις και οι προστριβές από τις συγκρούσεις. Ακόμη και οι ασφαλείς οδηγοί εμπλέκονται σε ατυχήματα (500.000 ζημιές από ατυχήματα το χρόνο αποζημιώνονται). Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η ασφάλιση αστικής ευθύνης αυτοκινήτου είναι υποχρεωτική.

    Με αφορμή τα 15 χρόνια επιτυχημένης πορείας του Auto Triti Επαγγελματικά εύχομαι σε όλους τους συντελεστές της έκδοσης ακόμα περισσότερα χρόνια εξειδικευμένης και υπεύθυνης ενημέρωσης. Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος θα συνεχίσει να συμβάλλει στην έγκυρη ενημέρωση των πολιτών για τα θέματα ασφάλισης αυτοκινήτου μέσω των μέσων ενημέρωσης Auto Triti.”

    Μαργαρίτα Αντωνάκη
    Γενική Διευθύντρια
    Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος
     
    Ευχαριστούμε την Κα Αντωνάκη για τις ευχές της ! Το Auto Τρίτη Επαγγελματικά παραμένει στη διάθεση της Ένωσης, για ενημέρωση των χιλιάδων κατόχων επαγγελματικού οχήματος, γύρω από όλες τις εξελίξεις που σχετίζονται με την ασφάλιση των οχημάτων μα και την ασφάλεια στον δρόμο εν γένει.

    Μάριος Πάλλης

    Σύμβουλος Έκδοσης
    Auto Τρίτη ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ